right-arrow

Wandeling door ‘t Haagse slavernijverleden

Deborah Cameron haar overgrootvader heeft nog op de plantages gewerkt als slaaf. Zij vertelde op Den Haag FM dat er meer aandacht mag komen voor ons eigen slavernijverleden. Zeker in deze internationale stad van vrede en recht.

Lees reisverhaal

Milaan is magisch met Kerst

Gianni van Primaprimizia geeft me het adres van zijn winkel in Monza mee. Stapels gedroogd fruit liggen in felle kleuren op zijn kerstkraam, waaronder stukjes Aloë Vera. Ik wist niet dat je dat kon eten.

Lees reisverhaal

Boedapest voor Kerst

'Hongaars is zelfs voor Hongaren moeilijk', vertelt Tibor, onze taxichauffeur, onderweg naar de luchthaven. Gelukkig wordt er veel Engels gesproken, anders hadden we deze dagen niet zo licht ervaren.

Lees reisverhaal

Londense Kerst buiten gebaande paden

Grazie e arrividerci! zegt Maurizio als we bij zijn kraam weglopen met onze mulled wine, de engelse variant van glühwein. Maurizio woont al 30 jaar in Londen ...

Lees reisverhaal

Oranje najaar in de Elzas

Rijdend door de Elzas waan je je in een snoepkraam met die vakwerkhuisjes in allerhande zuurstokkleuren. Je kunt er heerlijke herfstwandelingen maken in de zon tussen wijnranken en langs kastelen.

Lees reisverhaal

Mmmm….. Monopoli (en andere puike tips voor Puglia)

Grillige rotspartijen, een extreem heldere turquoiseblauwe zee, zilte zandstrandjes en innemende witgekalkte dorpjes karakteriseren de regio Apulië (Puglia) in Zuid-Italië.

Lees reisverhaal