right-arrow

Op nog geen twee uur rijden onder New York ligt Seaside Heights, een klein kermisachtig badplaatsje, in New Jersey op een soort van barrier island* van zo’n 35 kilometer lang en maximaal één kilometer breed. Misschien zegt het je niet veel, maar hier werd destijds Jersey Shore, de MTV reality hitserie opgenomen. MTV heeft kort geleden een derde seizoen voor 2019 aangekocht van Jersey Shore Family Vacation. Ik weet alleen niet zeker waar die werd/is opgenomen, want volgens mij mogen ze niet terugkomen in Seaside Heights, waar het filmhuis nog steeds staat. Je kunt dit huis – ofwel de set – nog steeds bezoeken en bijvoorbeeld zien waar Snooki sliep. En ik zie dat je er tegenwoordig zelfs kunt slapen. Drie nachten in februari kosten maar iets meer dan 9.000 euro, maar daar heb je dan ook maar liefst zes slaapkamers voor!

Mocht je dat niet zo interesseren: het strand is hier heerlijk. Ruimte genoeg ook, zelfs in het hoogseizoen. En natuurlijk zijn er ook baywatches (alleen mannelijke, we hebben er geen Pamela types gezien). ’s Ochtends kun je ontbijten op de veranda van bijvoorbeeld Boardwalk Hotel Charlee. Behoorlijk vergaan, maar wat een spot: je zit boven de boardwalk aan het strand met uitzicht op zee. Maar er zijn meer hotels. Alleen kijken die niet allemaal uit op het beroemde kabelbaantje over het strand van de serie. Langs een groot deel van de boardwalk – in totaal zo’n vier kilometer lang – is veel vertier: om de twee kroegen treedt er wel een Elvis op. En er worden suikerspinnen verkocht, hotdogs en andersoortige Amerikaanse bijzonderheden.

Grote verrassing is The Cranberry Café (421 Bayside Terrace) aan de Cranberry Inlet Marina ofwel het sporthaventje aan de landzijde van het eiland. Je loopt er vanaf Boardwalk Hotel Charlee in iets meer dan een kwartier naartoe. Vanaf het intieme terrasje waar je ook heerlijk kunt ontbijten kijk je uit over het haventje en de omgeving. In alle rust, en ja, ook tijdens het hoogseizoen! En ben je het strand even beu, ga dan lekker Amerikaans schieten. Er is een aantal schietbanen binnen een straal van 30 kilometer om Seaside Heights heen (zoek op shooting ranges New Jersey). Het is niet goedkoop, maar wel een ervaring voor het leven. Vonden wij tenminste.

Houd je van natuur, ga dan naar Cattus Island County Park en geniet van de onbedorven schoonheid van dit gebied. Je kunt er ook wandelen, maar wij huurden er fietsen. Geweldig om hier tussen bomen en planten en over boardwalks tussen hoog riet door te rijden en te smullen van de prachtige uitzichten over al dat uitbundige groen. Tussentijds kun je een stop maken op een lieflijk strandje of picknicken aan een tafel. Je kunt er prachtig gekleurde vogels zien en als je geluk hebt spot je hier misschien herten, een vos, visarenden of een schildpad. Er is trouwens ook een vlindertuin, maar die hebben wij overgeslagen.

Tot slot nog een ware traktatie voor wie terug mocht vliegen vanaf JFK airport: Verrazano Bridge. Deze immens fraaie brug, die Staten Island verbindt met Brooklyn, heeft twee niveaus en is waanzinnig om te rijden. Zeker met dat heerlijke uitzicht op Manhattan en de Brooklyn Bridge, komend vanuit het zuiden. Echt gaaf om New York op die manier binnen te rijden!

*een barrier island is een vlak (soms schier)eiland met zandduinen, parallel aan het vaste land, dat is ontstaan door golven en getijde.

12 februari 2019

Volgend verhaal
»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *