right-arrow

Veel van jullie kennen vast de beroemde Grand Canyon, in het zuidwesten van Amerika. Minder mensen zijn denk ik op de hoogte van de Grand Canyon of the East ofwel de Grand Canyon van het Oosten.

Wij zijn er geweest en hij is echt machtig mooi. De gorge bevindt zich in Letchworth Statepark, op nog geen anderhalf uur rijden ten zuidoosten van Niagara Falls, nog zo’n toeristentrekker in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York. In het park baant de rivier Genesee zich een weg door een rotsige kloof omringd door weelderige bossen via drie mega grote watervallen (op sommige plaatsen zelfs zo’n 180 meter hoog). Letchworth Statepark is ongeveer 30 kilometer lang, dus kijk goed uit welke ingang je neemt, als je waar dan ook vandaan komt tijdens je roadtrip door de Verenigde Staten. Er zijn er drie in totaal: Portageville in het Zuiden, Mount Morris in het Noorden en Castile Entrance iets boven Portageville.

In dit staatspark is werkelijk van alles te doen. Je kunt er hiken, biken, raften, kayakken en paardrijden via allerlei speciaal daarvoor ingerichte trails. Afhankelijk van het seizoen kun je eventueel ook nog op een sneeuwscooter of gaan cross-country skiën als je een echte crack bent. En wil je helemaal losgaan, boek dan een hot air balloon. Ik beloof je in ieder geval dat wat je er ook gaat doen, je er een verrassend leuke tijd zult beleven.

kloof gorge canyon letchworth statepark genesee river new york

28 april 2019

Vorig verhaal
«
Volgend verhaal
»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *