right-arrow

Op tweede paasdag kun je bij Radio Tien de Guilty Pleasure Top 110 beluisteren, samengesteld door de luisteraars. Ik heb ook zo’n Guilty Pleasure en die betreft countrymuziek. Nu word je daar, sinds The Common Linnets bij het Songfestival in 2014 als tweede eindigden, niet zo heel raar meer op aangekeken, maar toch.

Dollywood

Dat je Dolly Parton stiekem wel leuk vindt (en dan vooral ‘Here you come again’, dat je na een verbroken verkering maar al te graag luidkeels wilt meezingen, beluister hem voor de zekerheid nog maar eens) is altijd moeilijk uit te leggen geweest. Mijn dochter is nog veel erger besmet met het Dolly-virus, dus besloten we een paar jaar terug lekker naar Dollywood te gaan. Of nee, ‘een muzikale rondreis door Amerika te maken en Dollywood dan maar meteen mee te nemen’.

Pigeon Forge

Helaas regent het als we vanuit Atlanta richting The Smoky Mountains rijden, op weg naar Pigeon Forge, vlakbij Sevierville, het dorpje in Tennessee waar ‘hillbilly’ Dolly op 19 januari 1946 werd geboren (ze vierde dit jaar dus ook haar 70e verjaardag). De beren die we onderweg door Great Smoky Mountains National Park (het best bezochte National Park van Noord-Amerika, in North Carolina) hopen te zien hebben zich waarschijnlijk verstopt met dit nare weer. We doen wat boodschappen bij Tomahawk Mini Mall en kijken wat rond bij Minnetonka Mocassins in Cherokee. Daarna rijden we verder tot aan Gatlinburg, een soort van nep Zwitsers dorp. Het bestaat geheel en al uit houten chalets, waarin hotels, restaurants en souvenirwinkels zitten. De kitsch straalt er vanaf, maar: soms ben ik dol op kitsch!

Hotel

Staand op het balkon van ons hotel heb je een idyllisch uitzicht over de Pigeon river, met groen aan weerskanten. Tussen bomen door zien we dat er een camping is, alhoewel, het is eigenlijk meer een grasveld met hier en daar een asfalt plek waarop een camper staat die bijna groter is dan een gemiddeld huis in Nederland. Ernaast een houten picknickbank en ieder plekje is uiteraard voorzien van een barbecue. Maar dit is de achterkant van het hotel. De voorkant kijkt uit op een nette geasfalteerde parkeerplaats. De auto kan dus lekker voor de deur staan, dat dan weer wel.

Smoky Mountains

Als we de volgende ochtend ontdekken waarom de Smoky Mountains de Smoky Mountains heten zijn we even van slag: dikke mist hangt om de bergen hier, alsof de groene reuzen roken. Maar dat duurt niet lang: de zon komt er snel door en de temperatuur loopt hier in mei al lekker op. In korte broek dus naar de waterattractie en zonnebrand smeren bij de Eagle achtbaan. Jammer dat we toch ook naar binnen moeten als we nog wat van de shows willen zien. Bijna worden we aangereden door de stoomtrein die hier rondjes rijdt, want de roofvogelshow met een Amerikaanse zeearend (!) willen we niet missen. Vol verwondering bekijken we de replica van het geboortehuisje van Dolly hier op het park: wat is dat klein voor een gezin met 12 kinderen! Voor we het park verlaten kopen we ook nog maar een CD’tje voor onderweg: onze roadtrip is per slot van rekening net pas begonnen en we zijn nu al de hele dag gewend aan Dolly’s stem om ons heen.
Op naar Nashville!

30-jarig bestaan

Eergisteren opende ’s werelds slimste blondje het park, dat dit jaar haar 30e verjaardag viert, weer voor het nieuwe seizoen. Daarbij kondigde ze meteen aan dat ze een nieuwe tour start (voor het eerst sinds 25 jaar) waarbij ze in totaal 60 Amerikaanse en Canadese steden aandoet. In november maakt ze ook een tussenstop in Pigeon Forge. Misschien kun je nog een vlucht boeken.

Voor meer informatie:
Dit jaar bestaat Dollywood 30 jaar klik hier.
Voor Cherokee klik hier.
Voor informatie over ons hotel klik hier.
Dit jaar bestaat Great Smoky Mountains National Park 100 jaar klik hier.

26 maart 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *