right-arrow
Bij op bramenbloesem

Het kriebelt weer

De kriebelbeestjes zijn er weer. Niet alleen in de bermen langs de weg of in de tuinen, nee, ook in onze buiken. Nu de lockdown versoepeling deze week is ingegaan stromen de terrassen weer vol. En beginnen de meeste mensen weer voorzichtig aan vakantie te denken. Al dan niet met vouchers.

On top of the world

Genieten van omgeving

De afgelopen maanden hebben we volop kunnen genieten van onze omgeving (gedwongen weliswaar, but who cares). En tot afgelopen weekend had zelfs ik (!!) reizen uit mijn hoofd verbannen. Nu beginnen plaatjes van mooie bestemmingen weer te prikkelen. Maar willen we eigenlijk wel naar een ander land? Gegeven de omstandigheden? Twee weken met een mondkapje op door een winkel of restaurant vindt bijna niemand een fijn vooruitzicht.

Reizen vertraagt de tijd

En toch: reizen vertraagt voor mij de tijd. Anders rijgen de dagen zich vaak aaneen (ga er maar eens twee dagen op uit, het voelt alsof je een week weg bent geweest).  Om dat dus te voorkomen ga ik elke dag naar buiten en kijk mijn ogen uit bij alles om mij heen. Van het fotograferen van (kriebel)beestjes word ik dan blij. Daarom laat ik jullie graag weer mee smullen van een greep uit de afgelopen drie maanden, gezien de enthousiaste reacties op mijn vorige twee lockdown-fotoblogs.

Park, bos, strand, tuin of balkon

Ik wens iedereen alvast een heerlijke zomer toe en vooral veel wijsheid bij het kiezen van een fijne bestemming in Nederland of daar buiten. Zo niet, dan gaan we lekker naar het strand, een park of het bos. En lopen af en toe een rondje door de wijk. Mocht je een tuin hebben dan is daar natuurlijk ook genoeg te zien zoals je hieronder ziet. Heb je een balkon: geen man overboord. Gooi wat larven van lieveheersbeestjes in je bloembakken en het krioelt er in no time van het leven. Je kunt ze gewoon kopen en ze eten ook nog eens de bladluizen in je bloemen op!

NB: wil je meer foto’s van mij zien, volg me dan op Instagram (zie rechtsboven het icoontje)

19 juni 2020

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *