right-arrow

Niagara Falls. Echt iedereen kent die naam. En ja, natuurlijk is het er super toeristisch, maar dat is niet voor niks. Mocht je er heen willen: hierbij geef ik je negen tips en weetjes voor deze plek.

Tip 1. Niagara Falls in het grensgebied tussen Amerika en Canada bestaat eigenlijk uit drie watervallen: American Falls en het kleinere Bridal Falls. Ze liggen allebei op Amerikaans grondgebied. De meest bekende Horseshoe Falls (vanwege de ronde vorm als een hoefijzer) ligt voor het grootste gedeelte in Canada.

Tip 2. Het is echt geweldig om deze tonnen water overal om je heen naar beneden te zien vallen. En denk niet dat dit per dag of per 24 uur is, nee, dit is per seconde!

American falls

Tip 3. Twijfel je misschien of je aan Amerikaanse zijde moet blijven of dat je ze vanaf Canada wilt zien? Kies voor de Canadese zijde. Het is er een stuk rustiger dan vanaf de Amerikaanse kant en je hebt er ook veel mooier zicht op alles.

Tip 4. Het gelijknamige Canadese stadje is best gezellig. Een soort van Las Vegas in het klein zeg maar.

Tip 5. Boek je verblijf dus aan Canadese zijde, dat is ook nog eens een stuk goedkoper. En dan houd je nog geld over voor de boot.

Horseshoe Falls

Tip 6. Twijfel namelijk niet of je die boot nu wel of niet moet pakken. Gewoon doen! Het is het geld echt waard. Je wordt letterlijk aan alle kanten overdonderd! Er zijn zoveel (dure) manieren om de falls te zien maar als ik iedereen zo beluister is de boot toch echt het meest indrukwekkend.

Tip 7. Zo kun je bijvoorbeeld ook een aerocar over de rivier nemen een eind verderop. Je hangt dan boven de minder bekende Niagara Whirlpool. Dit is een natuurlijke draaikolk in de rivier, waarbij het water in een cirkel ronddraait. Wellicht een hele ervaring. Je kunt echter ook met je huurauto naar het uitzichtpunt over die Whirlpool (en de aerocar) rijden.

Aerocar boven Whirlpool

Tip 8. Bekijk Niagara Falls niet alleen overdag maar vooral ook ’s avonds. De watervallen worden dan verlicht in allerlei kleuren en het is een stuk rustiger dan overdag.

Tip 9. Heb je tijd en geld genoeg bekijk hem dan gewoon van beide zijden natuurlijk. Misschien heeft iemand van jullie dat ook gedaan en nog meer tips voor Niagara?

28 april 2019

Vorig verhaal
«
Volgend verhaal
»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *