right-arrow

In de dampende grasberg beweegt iets. Het heeft twee kleine pretoogjes, die ons vanonder het gras nieuwsgierig aankijken. Iemand vindt het daar kennelijk lekker warm. Als we nog dichterbij komen schiet er een gestreept babyzwijntje onder de hoop vandaan. Daarna snelt het ijlings langs ons heen.

Er zijn hier veel wilde zwijnenmoeders met jongen in dit park, maar zó klein hadden we ze nog niet gezien. En dit is nog maar één van de verrassingen in de streek hier.

Voor informatie klik hier.

Het Hochwildpark Rheinland ligt in de Eifel (Duitsland) om precies te zijn, op nog geen drie uur rijden vanaf Utrecht. We zien hier moeflons, herten en edelherten, die soms – heel voorzichtig – uit onze hand durven te eten. Het park ligt in de cirkel Mechernich, Kommern, Firmenich en Satzvey, ongeveer een uur ten zuidwesten van Bonn. En in deze cirkel is werkelijk van alles te beleven. En dat kan eventueel ook nog op de fiets, de afstanden zijn immers klein. Wel zijn de heuvels soms behoorlijk.

Voor informatie klik hier.

In Firmenich, iets minder dan vijf kilometer verderop, bevindt zich een gezellige rodelbaan. Heerlijk om hier maar liefst 680 meter naar beneden te suizen en dat kan gewoon tot acht uur ’s avonds. Je kunt er ook quadrijden en nog een aantal andere spannende dingen doen, als bijvoorbeeld minigolf….

Voor informatie klik hier.

Nog geen twee kilometer van Firmenich verwijderd bevindt zich Burg Satzvey, een waterburcht, die stamt uit de 14e eeuw. En hoewel die van zichzelf al prachtig is, worden er ook nog vaak allerlei grote evenementen gehouden. Toen wij er eens begin september waren vonden net de – jaarlijkse – middeleeuwse markt en het Riddertoernooi plaats. Dit feest ziet er tot in de puntjes verzorgd uit. Aan werkelijk alles is gedacht. We zagen toen ook al aankondigingen voor het feest twee maanden daarna: Halloween. Inmiddels is het hier echter uitgegroeid tot iets veel groters. Zo zie ik onder andere op de site staan: Fairytale Live op 8 oktober a.s. en het Geisterfest-Halloween op 29 en 30 oktober a.s. Eind april/begin mei vinden er zelfs heksenfeesten plaats!

Voor informatie klik hier.

Wij verbleven in Mechernich in een appartement in een behaaglijke, 210 jaar oude, gerestaureerde vakwerkboerenhoeve. Er zijn vier appartementen. Je kunt dus met meer stellen/gezinnen samen gaan. En dan ’s avonds natuurlijk lekker barbecueën in de tuin. Zeker als je (kleine) kinderen hebt is deze streek in de Eifel het bezoeken volgens mij meer dan waard.

Voor informatie klik hier.

Volkskrantreizen.nl, 2010

Vorig verhaal
«

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *