right-arrow

Drie bruggen verbinden de binnenstad van Cádiz, de havenstad in het westen van Andalusië (Spanje) met het vasteland. Het is één van de oudste steden van Europa en deze stad heeft het allemaal. Je kunt er lekker eten, relaxen op het strand, genieten van de prachtige architectuur en heerlijk shoppen. Het doet hier in veel opzichten aan Havana in Cuba denken, vandaar dat Cádiz ook wel Habanita ofwel klein Havana wordt genoemd. Een ideale mix voor een (korte) stedentrip dus. Toch staat het niet zo bekend als Sevilla, Barcelona, Valencia of Madrid. En dat is wat mij betreft echt onterecht!

stedentrip spanje cadiz andalusië
Playa de La Caleta

Tip 1

Omdat de oude stad dus eigenlijk een eiland is kun je er lekker lang over de boulevard slenteren. Hij loopt bijna helemaal rond dus je kunt uitgebreid genieten van de uitzichten over zee en de schitterende kastelen/forten Santa Catalina en San Sebastian (in zee). De totale wandeling duurt ongeveer een uur.

Tip 2

Neem onderweg een kijkje bij Parque Genoves en pak hier wat schaduw onder de palmen als het heet is. De hele stad staat trouwens vol met palmen en oogt dus ook wel wat oosters in combinatie met die veelal witte panden.

Tip 3

Vergeleken met Sevilla, anderhalf uur rijden naar het noorden, heeft het vrijwel evenveel zonuren en minder regendagen. Het wordt er ’s zomers ook niet zo heet. De gemiddelde maximumtemperatuur is hier in juli en augustus 28 graden tegen 36 en 37 in Sevilla. Fijn voor wie niet zo goed tegen extreme hitte kan.

Tip 4

Apartamentos Plaza de la Luz in de oude visserswijk La Viña is een lot uit de loterij (Calle Corralón de los Carros, 62). Deze gerieflijke appartementen met dakterras en zicht op zee zijn superschoon, liggen fijn centraal en zijn lekker betaalbaar. In tien minuten loop je via de winkelstraat of langs de boulevard naar het grote plein voor de kathedraal(!) en in vijf minuten naar het strand.

Tip 5

En wat voor een strand: Playa de La Caleta stond model voor Cuba in de James Bond film Die another day. Halle Berry liep hier uit zee het strand op. Bekijk de foto’s en je vindt het vast niet moeilijk je voor te stellen waarom de filmmakers voor Halle Berry.. uhm.. dit decor kozen.

Tip 6

Op de hoek van de straat van appartement Plaza de la Luz zit Taberna Casa Manteca, misschien wel de beroemdste bar van Cádiz en om de hoek ligt de gezellige Calle Virgen de la Palma, waar de meeste restaurantjes met terras zijn. Veel kilometers zul je wat dat betreft in deze stad niet hoeven maken als je dat niet wilt. Hier kun je overal zalig eten, zeker als je een visliefhebber bent.

Tip 7

Natuurlijk heeft ook Cádiz een Mercado Central waar je de gekste vissen kunt bewonderen. Het is een prettig gebouw, van buiten ommuurd en van binnen voorzien van een onoverdekte patio omringd door zuilen. Hij zit vlakbij de kathedraal en is iedere dag tot half vier ‘s middags open. Van dinsdag t/m vrijdag opent hij ook ’s avonds weer van 19 uur tot 24 uur en in het weekend van 20 uur tot 01.00 uur.

Tip 8

Als je door de oude binnenstad struint kom je waarschijnlijk vanzelf al die mooie pleinen tegen. Maar voor de zekerheid noem ik er hier een paar voor je. Plaza San Juan de Dios mag je in ieder geval niet missen: het schitterende stadhuis staat hier voorzien van fonteinen en palmen te stralen in de zon. Verder zijn Plaza San Francisco, Mina, de España, de la Candelaria en de las Flores erg leuk.

stedentrip spanje cadiz andulusië
Plaza San Juan de Dios

Tip 9

Ook ontbijten kan om de hoek van je appartement: de eigenaresse van Taperia Divinas is de perfecte gastvrouw en wat een sfeertje heeft ze hier neergezet! (Calle Virgen de la Palma 25)

Tip 10

Vergeet vooral niet te genieten van zonsondergangen op Playa de La Caleta, zo zie je ze zelden!

stedentrip spanje cadiz andalusië
Zonsondergang op Playa de la Caleta

BEN JIJ AL EENS IN CADIZ GEWEEST? VERTEL! BEN BENIEUWD WAT JIJ ERVAN VOND!

14 juli 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *