right-arrow

Ook als je nog geen pensionado bent kun je genieten van de winter in Spanje. Hierbij mijn twaalf tips voor een bezoek aan deze stad in het zuiden van Spanje.

Tip 1

Het is hier eind januari al ruim 20 graden. Helaas hangen er gewoon winterkleren in de winkels dus neem de korte broek mee in je koffer. ’s Avonds kan het wat afkoelen maar bijna alle terrassen hebben gelukkig heaters.

Uitzicht vanaf Castillo Gibralfaro

Tip 2

In slechts 2,5 uur vliegen sta je op Malaga Airport en dan duurt het hooguit 20 minuten met de metro voor je midden in de stad staat bij Malaga Centro Alameda. En dat kaartje kost maar 1,80 euro! Mocht je, net als wij, een vroege vlucht naar huis hebben: om 5.20 uur gaat de eerste trein terug naar de airport. Om iets over vijf gaan de deuren pas open.

Tip 3

Malaga is niet echt groot, dus je kunt er bijna alles lopend doen. Wel is het dan even zweten bij de klim naar Castillo de Gibralfaro, maar het uitzicht hier is geweldig en het terrasje in het kasteel super gezellig.

Tip 4

’s Avonds is het Romeinse theater prachtig verlicht en nog mooier dan overdag. Dus als je last hebt van de hitte kun je dat mooi achterwege laten op het warmst van de dag. Ga dan lekker lunchen in de schaduw op een terras of picknicken in het park.

Teatro Romano bij avondlicht

Tip 5

Loop naar de haven via de Paseo del Parque en geniet van huizenhoge palmen en al die prachtige planten, die bij ons in het tuincentrum alleen als kamerplant te koop zijn en hier gewoon in het wild hun gang gaan.

Tip 6

Boek een tripje met een catamaran en oké zonder wind ga je op de motor, wel wat minder romantisch, maar het is sowieso genieten in de zon op zee.  Hij ligt in de haven en daar koop je ook je – alleszins betaalbare – ticket. Neem een trui of sjaal mee, want ook zonder wind is het frisjes op open zee.

Catamaran in de haven

Tip 7

Vanaf Plaza de Toros de La Malagueta vertrekken buslijn 3 en 11 naar Playa El Palo en Playa Pedregalejo, waar zich respectievelijk de restaurantjes El Tintero en Maricuchi bevinden. Hier kun je op het strand genieten van de beroemde espetos de sardinas: sardines, geregen aan een stokje en op open vuur gegrild.

En nu komt de tip: deze zogenaamde chiringuitos (open lucht restaurantjes) zijn dagelijks open tot 17 uur. Wij hadden deze gouden tip gemist, kwamen dus tevergeefs om tien voor vijf aan en vonden de hond in de pot.

Open vuur maar geen sardines meer…

Tip 8

Stap niet in veelvuldig aangeprezen ‘tourist trap’ Bodega El Pimpi, ondanks dat zelfs gezegd wordt dat Antonio Banderas ernaast woont. Onze gefrituurde vis (fritura variada) was echt slecht en vergeleken met die van Maricuchi op Playa Pedregalejo echt geen knip voor de neus waard.

Ga ’s morgens lekker naar Desal Café (Calle Nosquera 2): twee meiden doen hier hun uiterste best om je een geweldig ontbijt te bezorgen en dat lukt ze voortreffelijk!

Heerlijk ontbijttentje

Tip 9

De winkels in het oude centrum doen soms wat oubollig aan, al zijn er wel grote ketens aanwezig (Zara, H&M). Ga daarom lekker shoppen aan de haven. Hier zitten leuke winkeltjes en terrasjes, vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op die heerlijke blauwe zee.

Tip 10

De kathedraal is van buiten immens indrukwekkend maar duur om binnen te gaan. Bekijk de tuin daarom, waar sinaasappels aan bomen groeien. Ga in plaats daarvan de kerk aan Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula binnen. Ook voor wie niet gelooft is de inrichting hier de moeite van het bekijken meer dan waard én dat is gratis!

Mandarijnenboom voor de kathedraal

Tip 11

Smul met een goed gevulde cocktail in je hand bij ondergaande zon van een fraai uitzicht over de stad vanaf het dakterras van het Marriott hotel (Calle Cortina del Muelle 1). Het kost je zo’n acht euro (inclusief cocktail) en dat is weinig voor veel!

Cocktails op rooftop Marriott Hotel

Tip 12

Als je van appartementjes houdt is Life Apartments (Alameda Colon 7) een aanrader. Aan de voordeur beneden zit een aangenaam restaurantje met een (verwarmd) terras. De Verdejo smaakt er overheerlijk en als je geluk hebt brengt de vriendelijke ober je veelvuldig gratis hapjes.

Waarschuw ze tevoren wel dat je de volgende avond weer komt, want bij ons was hij de derde avond al op. En oh ja: gelukkig is er ook een lift zodat je niet ver terug hoeft te lopen naar je bedje!

11 februari 2019

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Monique heerlijk we krijgen er direkt zin in. Gaan dit zeker doen ! Uit printen die tips en meenemen .😊 Je moet een reisbureau beginnen wouwwwwwww.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *