right-arrow

Een aantal wilde zwijntjes vecht onderling om te kunnen drinken bij hun moeder. Zo dichtbij ben je bijna nooit bij deze dieren. We kunnen ons dan ook nauwelijks losmaken van deze aanblik. Maar er staat ons nog meer te wachten in het park en we willen ook nog wandelen dit weekend hier in de Eifel in Duitsland, op nog geen drie uur rijden vanaf Utrecht. Je hoeft immers niet altijd ver van huis om er eens lekker uit te zijn.

Biggetjes of frislingen

Hochwildpark Rheinland

We zijn vandaag (in de laatste week van april) in Hochwildpark Rheinland in Kommern. Je wandelt door dit prachtige natuurpark tussen allerlei dieren door en een kaartje kost er maar 7 euro. Hiervoor heb je schik voor tien. Je kunt er bijvoorbeeld ook ‘Wildfutter’ kopen en de dieren naar je toe lokken, wat ik je trouwens zou afraden bij de wilde zwijnen (als je een hond bij je hebt mag dat ook niet eens).  In deze tijd van het jaar dartelen de frislingen vrolijk rond, echt een koddig gezicht. Verder kun je er elanden, damherten, edelherten en reeën zien. Gelukkig zijn in dit jaargetijde de bomen nog kaal, dus je hebt volop zicht op alle dieren.

Herten

Wandelen

Haus Salzberg in Schleiden/Gemünd (am Lieberg 31) is ons verblijf voor dit weekend: een ‘gemütlich’ degelijk Duits pension met restaurant en terras, uitkijkend over het dal beneden en een ‘gut bürgerliche Küche’. Het ligt op nog geen 20 kilometer rijden vanaf het wildpark. Gemünd is ook een echt Duits vakwerkdorpje, idyllisch gelegen aan de rivier de Urft. De Urft en de Olef komen hier samen en er starten veel rondwandelingen door het gebied, dus de keuze is reuze. Wij deden een rondwandeling van ongeveer 16 kilometer vanuit Schleiden. Je maakt hier flinke klimmetjes, geniet van leuke uitzichtpunten en wandelt door mooi bos, langs bosranden en weilanden. De kleine gehuchtjes onderweg in de Eifel maken het nog afwisselender, net als de paarden, koeien en kippen op de verschillende boerenhoeves die je passeert. Het is wel een kuitenbijtertje, je stijgt bijna 400 meter, dus houd daar rekening mee. ’s Avonds schuiven we daarom lekker aan in ons gezellige restaurant waar de chef van het huis zelf kookt.

Onderweg

2 januari 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *